Перед першим використанням добре вимийте посуд із миючим засобом, витріть насухо. Потім злегка змастіть поверхню маслом або жиром – це підготує антипригарне покриття до використання.. Якщо на посуді є стікери та наклейки, видаліть їх, змочивши теплою водою і акуратно протерши м'якою стороною губки.

Нову сковороду з чавуну не можна відразу ставити на плиту та приступати до приготування їжі в ній. Гартувати чавунну сковороду перед використанням потрібно обов'язково. Інакше незабаром вона може втратити свої корисні властивості.

Коли ви принесете з магазину нову сковороду з антипригарним покриттям, її слід вимити теплою водою, висушити, ненадовго поставити на вогонь, а після нагрівання змастити антипригарну поверхню олією. Таким чином ви продовжите термін служби посуду.

Як смажити на сковороді з антипригарним покриттям

  1. Діаметр конфорки не повинен бути більшим за діаметр сковорідки;
  2. Для приготування їжі використовуйте вогонь не сильніший за середній;
  3. Не розігрійте порожню сковорідку;
  4. Не зберігайте сковороду з їжею у холодильнику. Різкий температурний стрибок, знову ж таки, призведе до псування покриття.