Витримка – завершальна стадія приготування алкогольного напою. Під час витримки віскі набуває смаку, аромату, кольору. Напій насичується дубильними речовинами та ароматичними компонентами. Гурмани вважають, що найбагатшими смаковими якостями володіє віскі, витриманий у бочках після іспанського хересу.Apr 20, 2019

складні реакції утворення речовин (Під впливом температури та кисню, під час витримки алкогольний напій набуває особливого смаку, аромату, кольору і післясмаку.)

Витримка залежить від бочки Терміни називаються різні, впливає ними спосіб виробництва. Незмінним залишається лише одне правило: чим довше напій зберігається в бочці, тим сильніше змінюється його смак – стає колоритним, насиченим. Якщо ж віскі знаходиться в іншій тарі, той час ніяк не відбивається на якості.

Свої смакові характеристики міцний напій набуває у процесі виробництва, а його смак повністю залежить від технології виготовлення сировини (у тому числі і дріжджів), типу дубових бочок, в яких витримується. віскі, і навіть кліматичних умов місця, де його виробляють.