Правила вказівки терміну придатності на товарах: якщо продукт швидкопсувний, необхідно вказувати годину, день, місяць, рік випуску; в інших випадках слід зазначати місяць та рік; спосіб та термін зберігання після розкриття упаковки.

Визначається термін придатності продуктів харчового призначення з певним інтервалом часу: з дати виготовлення до критичної дати. Протягом цього періоду часу продукт вважається придатним до вживання. Датою виготовлення є дата закінчення технологічного процесу виготовлення.

Виробник (виконавець) зобов'язаний встановлювати термін служби товару (роботи) тривалого користування, у тому числі комплектуючих виробів (деталей, вузлів, агрегатів), які після закінчення певного часу можуть становити небезпеку для життя, здоров'я споживача, завдавати шкоди його майну або навколишньому середовищу.

Термін придатності може бути вказано наступним чином: «придатний протягом… (годин, днів, місяців чи років)». Дата закінчення терміну придатності вказують так: «година, день, місяць» – якщо термін придатності продукту не перевищує трьох місяців: «місяць і рік» – якщо термін придатності продукту перевищує три місяці.