Сковіль, або SHU (Scoville heat units) – це одиниця вмісту капсаїцину у перці. Чим цей показник вищий, тим перець гостріший. Ще в 1912 році американський вчений-хімік Вілбур Сковіл запропонував тест для вимірювання гостроти перців капсікумів, який і назвали його ім'ям сковіл (scoville).Feb 18, 2012

За одиницю вимірювання було прийнято рахувати кількість води. Припустимо, гострота перцю дорівнює 100 сковилів, і щоб перестати відчувати пекучість, необхідно до початкового розчину додати 100 частин води. Чим вище число сковилів, тим гостріший перець.

Як вимірюють гостроту перцю: шкала Сковілла Для цього він отримав екстракт перцю і ложками додавав до нього розчин цукрової води – доти, доки запрошені дегустатори не перестануть відчувати. гостроту.

Шкала пекучості Сковілла

Значення шкалиРечовина чи перець
100 000—350 000Мадам Жанетт, Хабанеро, Scotch bonnet
100 000—200 000Ямайський пекучий перець
50 000—175 000Пірі-пірі
160 000Шогаол