Сковіль, або SHU (Scoville heat units) – це одиниця вмісту капсаїцину у перці. Чим цей показник вищий, тим перець гостріший. Ще в 1912 році американський вчений-хімік Вілбур Сковіл запропонував тест для вимірювання гостроти перців капсікумів, який і назвали його ім'ям сковіл (scoville).Feb 18, 2012
За одиницю вимірювання було прийнято рахувати кількість води. Припустимо, гострота перцю дорівнює 100 сковилів, і щоб перестати відчувати пекучість, необхідно до початкового розчину додати 100 частин води. Чим вище число сковилів, тим гостріший перець.
Як вимірюють гостроту перцю: шкала Сковілла Для цього він отримав екстракт перцю і ложками додавав до нього розчин цукрової води – доти, доки запрошені дегустатори не перестануть відчувати. гостроту.
Шкала пекучості Сковілла
Значення шкали | Речовина чи перець |
---|---|
100 000—350 000 | Мадам Жанетт, Хабанеро, Scotch bonnet |
100 000—200 000 | Ямайський пекучий перець |
50 000—175 000 | Пірі-пірі |
160 000 | Шогаол |