Для мусульман термін «Халяль» – це насамперед підтвердження відповідності ісламським традиціям. Маркування «Халяль» означає, що продукція не містить компонентів, заборонених для споживання мусульманам (свинину, кров тощо). д.), і є чистим продуктом «Духовного походження».

Кожна система добровільної сертифікації має свій знак.халяль». На упаковці просто може бути написане слово halal або al halal. На отримання сертифіката зазвичай витрачається місяць. А видається він у Росії, як правило, на один рік.

Халяльне м'ясо – це відповідним чином заготовлено м'ясо курки та індички, козлятини, баранини та верблюжатини, конини, кролика та яловичини, перепела, чаплі та антилопи, страуса, гусей та куріпок, буйвола та оленини. До халяльним продуктам належить ковбаса, тушонка, фарш, а також сосиски та пельмені.

Харчові заборони в ісламі є їжею, забороненою до вживання мусульманам. Коран вказує на заборону вживання крові, м'яса тварин, які померли своєю смертю, були забиті без згадки Бога, нечистих тварин: хижаків, всеїдних тварин (свинини та ін) тощо.