Паростки пророщених зерен можна їсти як у свіжому, так і в обробленому вигляді. Можна пророщувати величезну кількість різних насіння, наприклад, золотистої квасолі, люцерни, конюшини, соєвих бобів, турецького гороху, редиски та ін.

Як проростити насіння для їжі у тарілці: Попередньо замочіть насіння, як при пророщуванні у банку. Розкладіть зерна тонким шаром на тарілку та накрийте марлею. Потім промивайте 2 рази на день насіння через сито чи друшляк і знову розкладайте на тарілку та накривайте марлею.

Коли паростки досягнуть 3-5 см, вони повністю готові для вживання, хоча використовувати проростки можна на будь-якій стадії: від коренів до довгих паростків. Зберігайте готові паростки у холодильнику протягом 1-2 днів. Також: Жеруха, або водяний крес-салат на підвіконні.

Проростки – міць, ідеальна для сніданку Тому проростки бажано є за сніданком. А ось у вечірній час від них краще утриматися. Велика ймовірність, що після вживання проростків пшениці та іншого насіння за вечерею просто не вдасться заснути. Це негативно позначиться на денній працездатності.