Підбираємо оптимальні джерела білка

  1. Спортивний протеїн: до 75 г
  2. Соєві продукти: 30-50 г (тофу, соєве м'ясо, соєве молоко).
  3. Горіхи: 10-20 г (пекан у середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).

Отже поїхали, у зворотному порядку, з 20 по 1 місце, продукти з найбільшою кількістю білка на кожні 100 ккал:

  1. Молоко знежирене 0,5% – 8.6 г білка на кожні 100 ккал.
  2. Відварена яловичина – 10.2 г білка на 100 ккал.
  3. Біла квасоля консервована – 10.6 г білка на 100 ккал.
  4. Йогурт грецький 2% – 11.9 г білка на 100 ккал

Рекомендації Росспоживнагляду говорять про те, що щодня дорослим чоловікам потрібно від 65 до 117 грамів білка, а жінкам – від 58 до 87 р. Враховуючи середній вага (70-90 кг для чоловіків та 60-70 кг для жінок), рекомендації рівнозначні вживанню 1,2-1,5 г білка на день на кг ваги тіла¹.