Технологія, по суті, вже тоді була та сама, що використовується і сьогодні: із стебел тростини виварювали цукровий сироп, очищали його за допомогою найчастіше гашеного вапна або вугілля і розливали в дерев'яний або глиняний посуд. Рідина випаровувалась, утворювалися кристали цукру.Aug 12, 2019
Раніше було більше різновидів цукру. Звичний для нас цукровий пісок був білого кольору та жовтого. Але вже 1847 року виробляли цукор-рафінад, крім того, був кристалічний цукор та цукрові голови, які канули в історію.
Коли цукор завезли вперше, він був доступний лише знаті. Перша в Росії «цукрова палата» була відкрита Петром I на початку XVIII століття, та сировина для цукру ввозилося з-за кордону. У 1809 році почало налагоджуватися виробництво цукру з вітчизняної сировини – цукрових буряків.
Історія цукру почалася близько 10 тисяч років тому з цукрового тростини — багаторічної рослини, батьківщиною якої вважається Нова Гвінея. Більшість учених переконані, що саме там люди вперше почали вичавлювати солодкий сік із стебел тростини, а потім здогадалися обробляти рослину спеціально.