Технологія забою великого рогатого худоби включає: оглушення, забій та знекровлення худоби, зйомку шкіри, відділення голови, нижніх частин кінцівок, видалення внутрішніх органів, поділ (розпилювання) туші на напівтуші або четвертини, зачищення, таврування та зважування.
Забій худоби на бійнях проводиться поетапно:
- Жолобами тварин відправляють на завод. …
- Для забою використовують пістолет із металевим стрижнем. …
- Панель стійла відчиняють, і тварину підвішують на гак за задні ноги.
- Гостро заточеним ножем перерізають трахею для знекровлення туші.
Для того щоб приголомшувати ВРХ, рекомендується застосовувати струм напругою 220-240 В. Струм підводиться до пластин боксу. Час на тварина залежить від його віку. Молодняк рекомендується приголомшувати протягом 10 секунд, а дорослих особин – до 15 секунд.