Замочіть продукт у розчині води з оцтом, сіллю та цукром. Залишіть печінка на ніч. Вимочуйте продукт протягом 15 хвилин у міцному розчині марганцівки, а потім протягом 30 хвилин у молоці. Після вимочування ретельно промийте печінка водою.Apr 24, 2020

Якщо не виявилося молока під рукою можна використовувати харчову соду. Необхідно присипати нею кожен шматочок і залишити на 1:00. Після цього потрібно промити її у холодній проточній воді.

Замаскувати специфічний печінковий смак допоможуть продукти із сильними, яскраво вираженими ароматами. Хорошим вибором стануть цибуля, часник, перець чилі та запашні трави, наприклад чебрець або шавлія. Головне – не пересмажувати печінка.

Щоб печінка не стала жорсткою, її необхідно солити наприкінці приготування. Поліпшити смак печінки можна, протушкувавши її в молоці, коньяку, сметані, томаті, з яблуками або зі спеціями, наприклад, з корицею, мускатним горіхом, гвоздикою та каррі.