9 способів загуснути соус або суп І як зберегти його смак

  1. Пасероване борошно.
  2. Випарювання …
  3. Крохмаль …
  4. Желатин, агар-агар, пектин, камедь.
  5. Яєчний жовток …
  6. Сметана, вершкове масло, м'який сир.
  7. Вівсяні, кукурудзяні, рисові пластівці.
  8. Подрібнені в пюре овочі

Найпростіший спосіб загуснути вершковий соус – Уварити його. Цей метод дозволить частині рідини випаруватися, а залишок стане густішим. Відрегулюйте вогонь на плиті та варіть соус на повільному вогні, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, щоб він не підгорів. Не дозволяйте йому закипіти.

Змішайте невелику кількість кукурудзяного крохмалю з холодною водою, щоб вийшла кашка, а потім змішайте її з киплячим соусом. Ви також можете приготувати суспензію з іншим крохмалем, такі як аррорут або тапіока, особливо якщо ваш соус кислий. Кислота зменшує здатність кукурудзяного крохмалю загущати.