9 способів загуснути соус або суп І як зберегти його смак
- Пасероване борошно.
- Випарювання …
- Крохмаль …
- Желатин, агар-агар, пектин, камедь.
- Яєчний жовток …
- Сметана, вершкове масло, м'який сир.
- Вівсяні, кукурудзяні, рисові пластівці.
- Подрібнені в пюре овочі
Найпростіший спосіб загуснути вершковий соус – Уварити його. Цей метод дозволить частині рідини випаруватися, а залишок стане густішим. Відрегулюйте вогонь на плиті та варіть соус на повільному вогні, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, щоб він не підгорів. Не дозволяйте йому закипіти.
Змішайте невелику кількість кукурудзяного крохмалю з холодною водою, щоб вийшла кашка, а потім змішайте її з киплячим соусом. Ви також можете приготувати суспензію з іншим крохмалем, такі як аррорут або тапіока, особливо якщо ваш соус кислий. Кислота зменшує здатність кукурудзяного крохмалю загущати.