А тепер чим же можна загуснути вершки, якщо вони все ж таки не збиваються в міцну піну навіть при дотриманні всіх правил. Змішуємо 2 столові ложки цукрової пудри та 1 столову ложку крохмалю. Цього вистачить на 300 мл вершків. Перемішуємо на низьких оборотах і даємо постояти хвилин 10 – 15.
Збивати вершки міксером, починаючи з маленьких обертів і поступово збільшуючи швидкість. У середині збивання тоненькою цівкою додати цукрову пудру. Як тільки вершки зіб'ються до м'яких піків і почнуть тримати форму зменшити обертання міксера і припинити збивання.
Другий спосіб – додавання борошна Тоді можна, можливо використовувати борошно. Візьміть рівні частини борошна і холодної води та зміщуйте їх віночком у чашці до отримання однорідної суміші. Поступово влийте її у вершковий соус. Після цього проваріть соус на повільному вогні приблизно 5 хвилин, щоб позбавитися смаку сирої борошна.
Згущувачі Вершки можна, можливо збити до густоти за допомогою порошкових загусників. Зазвичай такий продукт продається у паперовому пакетику вагою 10-12 грам. У складі загусника є крохмаль та цукрова пудра.