КРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Крок 1. …
  2. Спеції, часник, лаврушку, перець, сіль опускаємо у воду та доводимо розсіл до кипіння. …
  3. Потім грудинку дістаємо із розсолу. …
  4. Засипаємо тирсу в коптильню приблизно 1 жменю. …
  5. Ставимо коптильню на максимальний вогонь, через 10 хвилин вогонь зменшуємо до помірного.

27 Feb 2016

Засолювання грудинки перед копченням займе близько 18 годин.Рецепт маринаду для копченої грудинки:

  1. 3-4 столові ложки солі,
  2. 1 ст. л. цукру,
  3. 5 лаврових листків,
  4. 10 горошин чорного перцю
  5. 5 горошин запашного перцю.
  6. Для пряного аромату додаємо 0,5 чайної ложки коріандру у зернах.

16 грудня 2020

Підготуйте коптильню – застеліть дно фольгою для жиру, насипте тирсу (підійдуть вільхові) і встановіть ґрати. Покладіть на ґрати м'ясо, закрийте кришку та коптить протягом 50 хвилин. Приблизно всередині процесу один раз відкрийте кришку і випустіть дим. Готове м'ясо вийміть із коптильні, наріжте і подайте на стіл.