Щоб заштовхнути її, над шийкою розташовують звужувальну конічну оправку або стискаючі ролики, а потім через них вганяють пробку за допомогою преса. Для підвищення еластичності корок попередньо можуть обробляти парою або гарячою водою.

Пробка вдавлюється в шийку пляшки під тиском і накривається металевою захисною кришечкою — капсулем. Вся конструкція закріплюється дротом (мюзле), що утримує пробку в шийці пляшки.

Закрити шампанське можна і за допомогою звичайного поліетиленового пакета чи плівки. Підійде для цього і медичний напальчник, або частина тонкої рукавички. Матеріал розтягують навколо шийки, і фіксують його господарськими резинками.

Дротяна вуздечка, що утримує пробку на місці, називається мюзле і має довжину 52 см. За легендою, такою була довжина дроту, вийнятого Жозефіною Кліко зі свого корсажу, щоб закупорити пляшку шампанського свого сорту.