1 столова ложка цукру (ст. л.) = 1/8 чайної ложки рідкої стевії або 1/4 чайної ложки порошкоподібної стевії. 1 склянка цукру = 1 чайна ложка рідкої стевії або 2 столові ложки порошку стевії.Nov 5, 2022

Додавання стевіозиду замість цукру дозволяє зробити страву смачною, корисною та низькокалорійною Екстракт листя стевії у таблетках. Їх легко дозувати – одна таблетка за рівнем солодощі дорівнює шматочку цукру (в середньому 4 грами), однак у кожній таблетці міститься всього 0,7 калорії.

Достойною заміною однієї столової ложки цукру буде 3/4 чайної ложки порошку меленого листя стевії. А рідкий екстракт цієї рослини дає страві дуже багато солодощів – вистачить лише восьмої частини чайної ложки, щоб замінити столову ложку цукру.

Стевія має інтенсивний солодкий смак (у 200-300 разів солодший) цукру); нульова калорійність, що не засвоюється організмом, не впливає на роботу підшлункової залози, не втрачає смакових якостей при термічній обробці.