Чим замінити вершки в пасті? Якщо вам хочеться зробити вершки не такими жирними, поміняйте пропорції молока та олії. Для вершків жирністю 20-25% пропорція складе 1,5: 1 (наприклад, 200 мл молока і 130 г олії), а для жирності 10-15% – 3,5: 1 (наприклад, 200 мл молока та 60 г олії).

Гості на порозі, а для приготування задуманих страв не вистачає вершків? Можна, можливо чи їх замінити молоком або сухими вершками? Звичайно. Їх можна, можливо використовувати для безлічі кулінарних шедеврів та напоїв: супів-пюре, паст, соусів, кремів для тортів, кави.

Для приготування соусів та підливок вершки можна, можливо замінити молоком, а для десертного крему – сметаною. Нежирні вершки часто потрібні для приготування підлив та соусів. Їх можна замінити сметаною або молоком, загуснувши його трохи борошном.

Якщо вершків потрібно зовсім небагато, просто використовуйте жирне молоко. Альтернативи жирним вершкам включають суміш олії та молокасметану, згущене молоко, вершки з кеш'ю та пюре з тофу. Як альтернатива збитим вершкам найкраще використовувати охолоджене жирне кокосове молоко.