Варіть замочену крупу на повній потужності близько 20 хвилин, а незамочену – 30-40 хвилин. У процесі кілька разів перемішуйте і за необхідності підливайте окріп. Готову перловку накрийте кришкою і хвилин на 10 відправте в мікрохвильову піч настоюватися.May 10, 2019

Попередньо замочити добре промиту перловку на 3:00. Покласти її в каструлю або іншу ємність і залити гарячою водою (так, щоб вона повністю покривала крупинки). Відварити протягом чверті години. Зняти каструлю з вогню, злити зайву воду та залити крупу підігрітим молоком (співвідношення – 1:4).

60 хвилин Як варити перловку після замочування Найпоширеніший – приготування у каструлі. Для цього промийте набряклу крупу і залийте її водою з розрахунку 2 л рідини на склянку перловки. Важливий нюанс – вода має бути холодною, навіть крижаною. Доведіть крупу до кипіння та варіть на невеликому вогні 45-60 хвилин.

Є спосіб прискорити варіння у рази. Заливаємо склянку промиту перловий крупи довільною кількістю холодної питної води та ставимо на плиту на максимум. Чекаємо на закипання і воду зливаємо. Заливаємо знову 2,5 склянками холодної питної води крупу та ставимо вже на середній вогонь.