Якщо використовуєте заморожений гарбуз, діставайте її з холодильника перед приготуванням. Не залишайте заморожений овоч за кімнатної температури, інакше після варіння він буде рідким і не таким смачним.

Перед приготуванням гарбуз розморожувати не обов'язково. Сорт гарбуза вибирайте виходячи з власних уподобань. Для десертів та випічки підійдуть солодкі сорти. я часто використовую гарбуз сорту "Баттернат", вона мені подобається найбільше на смак.

Kato-75 Катюша, якщо гарбуз замерз, Розморожувати її не потрібно, вона добре зберігається в замороженому вигляді. При необхідності розморожуєш її і готуєш так само, як свіжу. Єдина проблема, що вона замерзла в цілому вигляді, якщо зможеш нарізати на шматки, то наріж і склади в морозилку.