Відомо, що всі злаки містять велику кількість вітамінів групи B та Е, тому мюслі – Відмінне джерело цих вітамінів, а також кальцію, калію, магнію, заліза. Враховуючи, що цей продукт допомагає стримати апетит, він дуже корисний тим, хто страждає на зайву вагу або просто намагається схуднути.

Запечені мюслі (або гранолу) це всього лише вівсяні пластівці запечені з сухофруктами, горіхами, насінням. Готові мюслі зберігають у сухій нещільно закритій ємності та за потребою змішують потрібну кількість з молоком або соком, додають у йогурт.

За бажанням — заливаєш мюслі окропом (можна додати меду) і або вариш хвилин 5, або чекаєш, поки все набухне. Можна, можливо заливати молоком – гарячим або холодним (холодним краще заливати з вечора, а харчуватися вже вранці), можна з вечора залити кефіром.