Розтративши свій смак у свіжому вигляді, вони його зберігають у запеченому. Запікати можна багато часнику відразу, тому що він чудово зберігається у морозилці (протягом цілих трьох місяців!) і не втрачає смаку після розморожування.

Смажений і запечений часник корисний, як та свіжий Термічно оброблений часник стає м'якше як за текстурою, так і до смаку. У такому вигляді він краще перетравлюється. У цьому зберігається значної частини вітамінів.

Мій улюблений спосіб зберігання запеченого часнику — вичавлювати зубчики і розтирати їх вилкою в пасту. Помістіть пасту в банку, залийте тонким шаром оливкової олії та поставте в холодильник. Зберігається така паста приблизно на тиждень. Можна заморозити пасту з часнику порційно і використовувати за необхідністю.