Щоб тушка риби добре просолилася, насипте солі в зябровий простір, черевце і розріз на спинці. Укладайте великого карася так само, як і дрібного, якомога щільніше один до одного. Після укладання останньої риби, зверху добре присипте все сіллю. Встановіть на рибу кришку, і встановіть зверху гніть.

Засолювати карася можна сухим посолом або в розсолі. Найчастіше використовується розсольний посол (в тузлуку) – це дає стабільніший необхідний результат. на 1 кг риби береться 100 – 150 грам солі крупного помелу.

На дно емальованої глибокої чашки насипаємо невелику кількість солі. Потім викладаємо шарами оброблену рибу лускою вниз і кожен шар щедро посипаємо сіллю. Коли закінчаться всі тушки, присипаємо сіллю і зверху кладемо кришку трохи менше за діаметр чашки.