Для копчення риби, як і для в'ялення, рибу солять сухим способом. Ляща солять за пропорцією 1/7-8. На сім кілограмів риби 1 кілограм солі. Якщо для в'ялення солі слід сипати якнайбільше, то для копчення риби пропорцію слід дотримуватися.

Візьмемо воду (бажано близько 10 градусів), виливаємо в ємність 2,5 літра води, додаємо 0,5 кг солі великого помелу (не йодовану! інакше риба набуде смаку йоду). Ретельно розмішуємо до максимального розчинення солі. Підготовлена ​​риба (розморожена, оброблена, промита) викладається у цебро.

Рецепт посолу риби Холодним способом коптять лише просолені тушки. На 10 кг продукту знадобиться 1,5 кг. солі. Можна солити м'ясо всуху чи мокрим способом.

Після потрошення та промивання посипте рибу сіллю (з розрахунку 1 столова ложка солі на 1 кг риби) або рибними спеціями на солі і залиште на 2-3 години для просолювання. Посолену сухим способом або поміщену в розсіл рибу (залежно від її маси) витримайте до копчення на холоді від 1 до 4 годин.