Суху заварку залити гарячою водою (потрібно пам'ятати про температурний режим 90 – 95 градусів), і відразу злити; Потім, відразу налити нову порцію гарячої води, накрити кришкою і наполягати 5 – 10 хвилин; Розлити чай по чашках (або піалам) і насолоджуватися приготованим напоєм.

Заварюють Тигуанінь таким чином:

  1. Чайне листя насипте в чайник. …
  2. Злийте воду. …
  3. Знову налийте води в чайник стільки, скільки потрібно для чаювання.
  4. Заварюйте 1 хвилину.
  5. За хвилину розлийте весь чай по чашках.
  6. У чайник одразу залийте нову порцію гарячої води.
  7. Заварюйте 1 хвилину.

Тривалість першої заварювання – Буквально півхвилини. За цей час листя повністю розкриється, і ви отримаєте красивий яскраво-золотистий настій. При наступних заварюваннях тривалість настоювання можна збільшити до 1 хвилини. Те Гуань Інь витримує близько 7 заварок, повністю зберігаючи аромат.