Напій допускає різні варіанти приготування, не втрачаючи своїх корисних властивостей, але оптимальним вважається заварювання за принципом зеленого чаю. промите окропом листя (1 год. л./1 "гвоздик" на 200-250 мл) слід залити водою близько 80-85 градусів і наполягати не більше 3 хвилин.26 Jul 2020

Листя кудіна містять 18 амінокислот, вітаміни C, B1, B2, E, кальцій, калій, залізо, магній, мідь, цинк, натрій, марганець, селен. Настій кудіна виявляє жарознижувальну дію, застосовується при застудних захворюваннях, кашлі, лікуванні горла, знімає почервоніння очей, має бактерицидні властивості, покращує пам'ять.

Кудін – відмінний профілактичний засіб, проте пити часто його не варто, достатньо заварювати 2-3 рази на тиждень, але заварювати правильно, щоб не отримати напій полинової гіркоти. Температура води – 80 градусів, найкраще заварювати чай ку дин протокою, 1-2 голочки на гайвань чи чайничок.

Якщо перетримати, напій вийде надто гірким. Одна порція заварюється до 5 раз. Чай кудін – Напій, цілющі властивості якого люди використовують уже не одне тисячоліття.