Подрібнити 50 г сухих плодів глоду та залити 0,5 л води. Кип'ятити на водяній бані 15 хвилин|мінути|, настоювати одну годину, потім процідити. Пити по півсклянки 3 рази на день.15 Feb 2022
Близько 15 г (1 столова ложка) плодів перешкодять в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянку) гарячої кип'яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 30 хв, охолоджують при кімнатній температурі протягом 10 хв, проціджують, .
Як заварювати і пити….Лікувальна кількість
- Як чай: до 30 г ягід і до 30 г квіток і листя день.
- Як настоянка (свіжі ягоди): 1:1, 40-60% алкоголь, 5 мл, 3-5 разів на день.
- Як настойка (сушене листя та квітки): 1:5, 30% алкоголь, 5 мл, 3 рази на день.
Ягоди можна вживати у свіжому вигляді, але не більше 100 г на день. З них можна робити варення, желе, мармелад та пастилу. Корисний також сік з плодів та настій. Плоди глоду здатні знижувати рівень шкідливого холестерину, що міститься у крові, а також стимулювати нормальну діяльність щитовидної залози.