Для сиропу кладемо цукор гвоздику і корицю в киплячу на вогні воду. Готовий сироп потрібно охолодити. Брусниці накладаємо в банку, заливаємо сиропом, а зверху кладемо якийсь тягар (гніт). Так ми її витримуємо у холодному місці близько тижня.
Підготовка до зими. У перший рік після посадки рекомендуємо сховати кореневу систему брусниці сухим листям шаром 30 см і зверху укласти один шар покривного матеріалу (типу «Агроспан»). Надалі укриття вам не знадобиться.
Закрити банку звичайною кришкою та прибрати в холодильник. Така брусниця з цукром може зберігатись 1 рік. Майте на увазі, що в процесі зберігання вміст банки трохи опадатиме, тому і потрібно повніше заповнення банки. Приємної та смачної зими вам!