Розфасований по тарі бульйон відправити холодильник на охолодження (мінімум на 2 години). Потім, тару з бульйоном закрити кришкою, додатково запакувати в пакет, підписати етикетку, вказавши назву страви, обсяг та дату заморозки. Відправити в морозильну камеру на зберігання при температурі мінус 18 градусів.23 Oct 2016
Заморожування бульйону у контейнерах ПОРАДА: Вистеліть дно контейнера харчовою плівкою, залишивши з країв довгі кінці. Після заморожування потягніть за краї плівки – брикет із замороженим бульйоном легко витягнеться. Залишиться тільки загорнути цеглу в плівку і відправити на зберігання в морозилку.
Якщо у вас є час, то найкращий спосіб – перекласти ємність із замороженим супом або бульйоном в холодильник. За 1-2 дні (залежно від форми та розміру контейнера) все повністю розморозиться. Якщо поспішайте, помістіть контейнер у теплу воду до повної розморожування.
Після розморожування бульйон на смак не відрізняється від свіжоприготовленого. Наявність у морозилці вже готового бульйону значно спрощує кухонне життя: завжди можна швидко приготувати смачний суп або використовувати його для приготування другої страви.