У розрізаному вигляді овоч починає темніти. Щоб вирішити цю проблему, потрібно зняти верхній лист і просто обернути зріз. Потім капуста пакується в харчову плівку і вирушає на зберігання.

Найбільш комфортна температура зберігання капусти – Від 0 до +5 градусів. Щоб зберегти кілька головок, можна використовувати ящик для овочів холодильника чи його нижню полицю. Кожен виделок обертають двома шарами паперу або харчової плівки і укладають у ємність або на полицю.

Розрізана білокачанна капуста при звичайному зберіганні майже відразу темніє і починає псуватися. Але можна залишити її в холодильнику і свіжою на цілий місяць, причому не потрібно ні вакуумних пакувальників, ні інших хитрих приладів.

Качани зберігаються у підвалі, холодильнику або на балконі. Але окрім цього, можна зберігати у холодильнику до місяця розрізаний, але невикористаний овоч. Частина (наприклад, половину) різаного качана треба загорнути у харчову плівку та помістити в холодильник.