Особливих умов вимагають розсільні сири (сулугуні, фета, осетинський). Ці сорти здатні зберігати свої смакові якості до 1-2 місяців за умови, що температура зберігання не вище 8 °C, а сам сир поміщений у скляну або емальовану ємність із солоним розчином.Apr 27, 2021

Як зберігати копчений сир сулугуні Копчений сир сулугуні бажано вжити відразу. Але якщо сулугуні залишився після вечері, то він може добре зберегтися загорнутим у харчову плівку. У такому вигляді він може зберігатися до 7 днів у холодильнику.

Скибочки сулугуні рекомендується зберігати у закритому герметичному посуді, сир при цьому повинен бути покритий розсолом. Так продукт може лежати у холодильнику до трьох місяців. Сир у вакуумній упаковці можна зберігати до 25 днів (при температурі не вище 6°C).

Щоб сир не сох або не плісняв, ідеально зберігати його у двох упаковках: спочатку загорнути його в кальку, пергамент або харчову плівку, а потім у поліетиленовий пакет або помістити у сирницю з кришкою.