Спосіб перший зберігання живців винограду: готуємо живці так, як було сказано вище, і пов'язаними в пучки укладаємо в поліетиленовий пакет, пересипаючи вологою тирсою. Пакет зав'язуємо нещільно, залишивши можливість для дихання. живців. Після цього пакет з живцями поміщаємо на тривале зберігання у льох.

У домашніх умовах зберігаємо у підвалі чи траншеї. У таких приміщеннях температура не повинна опускатися нижче -2° і підніматися вище +4 плюс вологість повітря повинна бути невисокою. У цих умовах період спокою пройде якнайкраще, очі не вимерзнуть і не загниють.

Зберігання живців у льоху Якщо у вас є підпілля або льох, в якому всю зиму стоїть температура від 0 до 1°С, а вологість у межах 65-70%, то зберігати живці можна й там. Помістіть їх зрізами вниз у ящик з вологим піском або тирсою, і періодично обприскуйте, не даючи субстрату пересихати.