Найпростіший спосіб – зберігати журавлину в воді. Берете чистий посуд, наливаєте холодну кип'ячену воду та поміщаєте ягоди. Добре для цих цілей підходить трилітрова скляна банка. Якщо ви збираєтесь зберігати ягоду на критому балконі, можна використовувати емальовану каструлю.

Зберігання журавлини Чисті стиглі ягоди поміщають у скляну банку або будь-яку іншу ємність, після чого заливають все це вже охололою водою. Зберігати ці банки рекомендовано при температурі трохи нижче за кімнатну. Це може бути підвал, балкон чи холодильник.

Цілі ягоди можна тримати у морозилці 12 місяців. А якщо підтримувати температурний режим морозильної камери нижче – 18 градусів, то термін зберігання збільшиться до 3 років. Ягоди, протерті із цукром, у замороженому вигляді зберігаються до 1.5 років.