Природно, що найбільше поживних та вітамінних речовин у свіжому фундуке. Але придатним до вживання горіх шкаралупі вважається 1 рік, а без її протягом 3 місяців.

4 місяці Фундук або лісовий горіх є справжнім довгожителем. У шкаралупі при температурі від 0 до 3 °C горіх може зберігатися до чотирьох років при температурі від 4 до 15 °C близько року. Очищений горіх зберігається 3-4 місяці, оброблений сіллю чи цукром – удвічі менше. Варто пам'ятати, що краще зберігається висушений горіх, ніж сухий.

Як правильно зберігати очищені горіхи фундук Очищений фундук зберігають лише у герметично закритій тарі. При цьому вона має бути з глини або скла. Увага! Використання пластикових контейнерів для зберігання очищених горіхів неприпустимо.