Підвал, льох – найкраще місце для зберігання гарбуза темне та сухе місце зберігання; стабільна температура (від +5 до +10°С); добре провітрюється; плоди не повинні стикатися, оптимальна відстань 5-10 см.
При температурі 6–8 градусів та відносній вологості 60–70% цілу гарбуз можна, можливо зберігати від чотирьох місяців до року, і вона не втратить поживних властивостей. Розрізану гарбуз потрібно зберігати у холодильнику, використовувати її рекомендується протягом тижня.
Гарбуз можна зберігати на заскленому балконі чи лоджії. Для цього на підлозі розстилають стару ковдру, розкладають на ній плоди плодоніжками вгору на невеликій відстані один від одного і прикривають іншою ковдрою. При сильному зниженні температури гарбуза потрібно укутати, щоб вони не змерзли.