12 годин А скільки ж можна зберігати відкриті продукти в холодильнику? Сир, ковбаси, сосиски, риба, курка та їм подібні продукти відносяться до швидкопсувних і після розтину упаковки повинні бути з'їдені протягом 12 годин. Причому за умови, що цей час їжа проведе саме у холодильнику, а не на плиті чи столі.
Найкраще тримати улюблений продукт у герметичному пластиковому контейнері. Якщо такого будинку немає, підійде харчовий папір чи крафтові пакети. У разі коли потрібно сильно збільшити термін зберігання вареної ковбаси після розтину, можна змастити палицю олією або лимонним соком.
Термін зберігання після відкриття упаковки Після розтин продукт слід застосувати для харчування протягом двох, максимум трьох тижнів. Якщо ковбасний виріб у вакуумі, його можна зберігати довго, згідно з часом, який вказано на етикетці (домашній продукт зберігається близько місяця).