При кімнатній температурі білковий заварний крем збереже свою форму та текстуру протягом 12 годин; у холодильнику – зможе зберігатися до 3 діб. Заморожувати цей крем не рекомендується, він може розшаруватись.Aug 1, 2021

Якщо ви все-таки хочете зберегти частину збитих раніше вершків, то краще запакувати їх у герметичну ємність і поставити в холодильник. Швидше за все, у такому разі вони збережуть повітряну текстуру на пару днів. Але це не гарантовано через відмінності у складі, жирності, процедурі збивання.

Вершковий сир (кремчиз) після заморозки змінює свою консистенцію, тому краще не ризикуйте. Крем на основі вершкового сиру відмінно зберігається у холодильнику 3-5 днів. Однак зберігати потрібно в герметичній тарі, інакше сир вбере всі аромати холодильника.

Готовий кремчиз на вершках або на олії можна зберігати у холодильнику не більше трьох днів з моменту відкриття упаковки та приготування крему. Зберігати краще в закритій і герметичній упаковці, зверху можна щільно накрити плівкою, щоб сир не завітрювався і не вбирав сторонні запахи.