Зберігати моцарелу слід у прохолодному місці не вище 12 ° C або в холодильнику. Щоб смак сиру розкрився, перед вживанням його виймають з холодильника на 30-60 хвилин.

Після тривалого зберігання розморожені сири можуть бути менш плавкими. Наприклад, Моцарелла, яка була заморожена протягом 4 тижнів, тане меншою мірою, ніж моцарелла, яка була заморожена протягом 1 тижня Заморозка інактивує мікроби в сирі, такі як бактерії, дріжджі та пліснява.

Після розморожування продукту – за температури від 0ºС до +4ºС та відносної вологості повітря не більше 85% – 14 діб. Дефростація за температури від +1ºС до +4ºС до температури товщі продукту +2ºС. Після розтину герметичної упаковки зберігати 3 діб при температурі (2±2)ºС у межах загального терміну придатності.