Для заморожування ягід можна використовувати пластикові контейнери, пляшки, склянки з кришечками чи пакети. Розкладіть обсохлі ягоди по контейнерах, закрийте кришками, поставте дату і відправте в морозилку. Термін зберігання такої заготівлі близько 1 року. Повторно заморожувати обліпиху не рекомендується.

Заморозити обліпиху так само легко, як будь-які ягоди. Плоди миють, висушують, заморожують на рівній поверхні та складають у пакети або пластикові ємності для заморожування. По-друге, зберігати обліпиху можна перетертою із цукром.

Варто пам'ятати, що сушені та заморожені ягоди не можна заливати окропом.

Незвичний спосіб зберігання обліпихи – у воді, як лісові болотяні ягоди. Для цього ягоди перебирають, видаляють пошкоджені м'які плоди, що підгнили. Обліпиху попередньо не миють, а відразу закладають у банки, заливають чистою водою та накривають кришками. За таких умов ягоди можуть зберігатися понад 3 місяці.