Термін зберігання риби холодного копчення більш тривалий. Скільки зберігається омуль холодного копчення залежить від умов зберігання. У вакуумі у холодильній камері при +5°С копченість можна зберігати до 30 днів, у температурному режимі від -2°С до -5°С тривалість зберігання збільшується до 2 місяців.

Щоб цього не трапилося, важливо дотримуватися всіх умов зберігання омуля. Омуль холодного копчення найкраще зберігати у холодильнику, загорнувши в папір чи тканину. Якщо його зберігати не довго, можна використовувати харчову плівку. Вона дозволить уникнути появи запаху копченою риби в інших продуктах

Омуль холодного копчення в коптильні

  1. Дно місткої ємності посипають шаром солі завтовшки 1 см.
  2. На дно укладається розгорнута рибка черевом догори. Перший шар риби пересипається сіллю, потім укладається друга порція рибки.
  3. Верхній шар морепродукту посипається також солю. Зверху необхідно укласти гніт.

Копчений омуль – Відмінний делікатес, з ніжним, жирним м'ясом, тонким, приємним смаком. Часто його подають на стіл як самостійну закуску – для цього достатньо нарізати (або купити готову нарізку) і прикрасити зеленню або овочами.