Зберігати шоколад набагато краще в холодильнику, ніж при кімнатній температурі (на рівні 20 ° C). Шоколад може залишатися свіжим протягом кількох років, якщо він зберігається у морозильній камері. Зберігання упакованого шоколаду в морозильній камері не потребує вибору певної температури або рівня вологості.

Хорошим варіантом стане зберігання в кухонній шафці, далеко від спецій і прянощів. Поряд також не повинно бути опалювальних приладів – плит, батарей. На питання, за якої температури шоколад починає танути, однозначної відповіді немає – багато залежить від виду плитки, вологість повітря.

Згодом на поверхні може з'явитися білий наліт, який утворюється через конденсат. Причина цього висока вологість у холодильнику. Жодної шкоди від цього нальоту не буде, але зовнішній вигляд солодкого виробу, на жаль, постраждає. Тому краще в холодильнику шоколад не зберігати.

30 днів Ці терміни стосуються не лише плиток, а й цукерок. Білий шоколад без добавок зберігається не більше 30 днів. Білий із добавками до 12 місяців.