Пряник не потрібно зберігати у холодильнику, перепади вологості не потрібні. До того ж глазур на прянику в холодильнику може відволожитися. Все що потрібно Вашому прянику – це щільно закрита упаковка та відсутність прямих сонячних променів.Oct 7, 2016

З айсингом (глазур'ю) вони зберігаються трохи менше, що пов'язано з особливостями зберігання, глазуровані вироби потрібно зберігати при температурі 18 градусів, у сухому місці. Вживати пряники найкраще протягом місяця після випічки, незважаючи на те, що зберігатися вони можуть довго.

При кімнатній температурі – не більше 3 днів, а в холодильнику – не більше 14. Варто пам'ятати, що після того, як ви дістанете айсінгглазур з холодильника, при зіткненні з теплим повітрям на ній осяде конденсат, і вона набуде більш рідкісної консистенції.

А щоб зробити їх м'якими при віддачі, достатньо прибрати на ніч у герметичний контейнер зі шматочками яблука, вранці вони будуть м'якіяк Вам і треба. Відразу в пакет упаковуйте і так вони довго будуть м'які.