Вироби слід розташовувати у герметичній упаковці; Повинна забезпечуватись стабільна температура зберігання порядку +18 ° С; Повинна забезпечуватись вологість у приміщенні близько 75%; Зберігання пряників має здійснюватися окремо з інших продуктів, мають специфічний чи різкий запах.

З айсингом (глазур'ю) вони зберігаються трохи менше, що пов'язано з особливостями зберігання, глазуровані вироби потрібно зберігати при температурі 18 градусів, у сухому місці. Вживати пряники найкраще протягом місяця після випічки, незважаючи на те, що зберігатися вони можуть довго.

Пряник не потрібно зберігати в холодильнику, перепади вологості не потрібні До того ж глазур на пряник в холодильнику може відволожитися. Все, що потрібно Вашому пряника – Це щільно закрита упаковка та відсутність прямих сонячних променів.

Пряники для малювання завжди тверді, щоб не прогинали і айсинг не кришився. А щоб зробити їх м'якими при віддачі, достатньо прибрати на ніч у герметичний контейнер зі шматочками яблука, вранці вони будуть м'які, як і треба. Відразу в пакет пакуйте і так вони довго будуть м'які.