У виняткових випадках можна близько години зберігати розведену суміш при кімнатній температурі та 3-4 години – у холодильнику.May 20, 2021

Готові суміші повинні зберігатися у холодильнику не більше 12 годин, при кімнатній температурі – не більше години. Розігрівати їх слід на водяній бані, а не у НВЧ-печі (особливо суміші, що містять живі біфідо-і молочнокислі бактерії, тому що при цьому вони гинуть).

Європейське товариство фахівців у галузі дитячих гастроентерології, гепатології та харчування (ESPGHAN) у 2004 році випустило рекомендації, згідно з якими розлучена суха суміш може зберігатися в герметичній пляшці при кімнатній температурі не більше 4-х годин.

Часто виробники молочних сумішей не рекомендують зберігати готову суміш, так як вже за два години після приготування руйнуються багато корисних речовин і змінюються смакові якості продукту.