Важливо зберігати шоколад і шоколадні цукерки за низьких температур. Намагайтеся зберігати ласощі у прохолодному, сухому місці, далеко від надмірної спеки або вологості. Ідеальна температура для зберігання шоколаду складає 18-20 градусів.

Згодом на поверхні може з'явитися білий наліт, який утворюється через конденсат. Причина цього висока вологість у холодильнику. Жодної шкоди від цього нальоту не буде, але зовнішній вигляд солодкого виробу, на жаль, постраждає. Тому краще в холодильнику шоколад не зберігати.

Шоколад без добавок можна зберігати до 12 місяців при кімнатній температурі, шоколад з добавками, ягодами та горіхами – до 6 місяців при кімнатній температурі. Виняток становлять шоколадні трюфелі, тому що в них більше вологи, термін їх зберігання не більше 50 днів при температурі не вище +15 градусів.