Заготівлі можна зберігати на полицях комори або санвузла, в тамбурному відсіку, а також на антресолях або шафі. При цьому шафа не повинна стояти біля батареї або плити, оскільки високі температури згубно позначаються на стані заготовок.

Ідеальна температура для зберігання домашніх заготівель – від 0°С до 15°С при відносній вологості повітря 75%. Добре простерилізовані, консерви у герметичній тарі можуть зберігатися за кімнатної температури, але все ж таки краще зберігати їх у прохолодному місці (до 15 ° С).

Якщо в квартирі немає балкона, лоджії, антресолі чи місця на кухні зберігати банки з соліннями можна і в житлових кімнатах: під ліжком, за диваном, уздовж стін, під столами та інших подібних місцях. У таких випадках краще помістити банки в картонні коробки або дерев'яні ящики, що щільно закриваються.

Зберігання заготовок у квартирі можливе. Потрібно лише дотримуватися основних правил: Розміщувати банки варто у сухій прохолодній кімнаті далеко від опалювальних приладів; Приміщення має добре провітрюватись.