Зберігати родзинки, фініки та курагу в домашніх умовах слід за нормальної температури не вище 15 °C і за вологості трохи більше 70%. Дозволяється періодичний підйом температури до 20 °C. Сухофрукти не люблять вологу і тепло, тому вони повинні бути в сухому і досить прохолодному приміщенні.

Як правильно зберігати сушіння з яблук?

  1. ховайте продукт від сонця, інакше через яскраве світло яблука потемніють;
  2. провітрюйте приміщення, де зберігаються сушені яблука;
  3. періодично перевертайте мішок із фруктами на різні боки;
  4. зберігайте сушені яблука якнайдалі від продуктів із сильним, явно вираженим ароматом;

Найкращою ємністю для зберігання сушіння є скляні банки з кришкою, що герметично закривається, полотняні мішки з щільної тканини і металеві контейнери з кришками. Дно і внутрішні стіни такого контейнера краще вистилати вощеним папером, щоб фрукти не стикалися з металом.