Щойно спійманий улов повинен зберігатися при температурі від 0 до 3 градусів за Цельсієм та відносною вологістю повітря 95-98%. Якщо температурний режим холодильної камери перевищує 5°C, тушку бажано посипати льодом. Але навіть так вона залишиться придатною в їжу не довше за добу.

Свіжовиловлену рибу можна охолодити у сумці-холодильнику, холодильному пристрої або шляхом обкладання льодом. Без охолодження свіжа риба псується за кілька годин, при охолодженні її можна зберегти протягом 1-2 днів, після чого потрібно приготувати або викинути.

Риба не псується протягом дібЯкщо тушку промити, дати стекти з неї воді і укласти на лід у холодильнику, накривши чистою і дихаючою тканиною. Для зберігання продукції тривалий термін при температурі -8 ° С протягом 7-15 діб використовують суміш льоду із сіллю.

Як зберегти рибуякщо вона ще жива Найбільш простий та доступний спосіб збереження живий риби -обернути її намоченим листям лопуха або кропиви і покласти в прохолодну тінь. За такого способу зберігання деякі породи рибнаприклад, карась, короп, і лин можуть залишатися живими до двох – трьох днів.