Як зберегти жимолість Жимолість – Дуже ніжна ягода, вона не зберігається тривалий час. У холодильнику або підвалі при температурі близько +1…+2 градуси та високій вологості повітря плоди зберігають свіжість до 10 днів.

Рослина не любить височини, півтіні та високого УГВ. Оскільки жимолості потрібно запилення, перед посадкою розплануйте композицію з 2-3-4 чагарників для кращого плодоношення, причому бажано, щоб це були різні сорти.

Як заморозити жимолість Для такого заморожування найкраще підходять сорти, що мають щільну шкірку. Така ягода менше деформується і заморозка виходить якіснішою. Чисту суху ягоду викладають на піддон, вистелений харчовою плівкою, і відправляють у морозилку на 6:00.