Найпростіший спосіб збільшити вихід сиру – підвищити вміст вологи та солі в готовому продукті. Це підвищення має межу обумовлений, з одного боку, міркуваннями якості, з іншого боку, нормативними документами.Oct 30, 2018
Чим менше буде в молоці білка, тим меншою буде фінальна вага сиру. Якщо порівнювати між собою коров'яче молоко, козяче та овече, то виходить, що найбільший вихід сиру буде з овечого молока, тому що воно найжирніше. У козячого молока жир/білок, як правило, вище, ніж у коров'ячого. Тому й вихід буде більше.
10 до 12 літрів Отже, вважаємо: на 1 кілограм сиру потрібно від 10 до 12 літрів молока – Залежно від його якості. 1 літр сиропридатного молока коштує 26-29 рублів (ринкова вартість на сьогодні).
Ви взяли ультрапастеризоване молоко, або молоко, пастеризоване при надто високій температурі (понад 68ºC) або пастеризоване протягом занадто довгого часу. При перегріві молока вище певних температур відбуваються незворотні зміни у структурі білка, які унеможливлюють коагуляцію.