Жирність сметани має становити не менше 20%;…Його можна зробити за допомогою звичайної ложки без міксера.

  1. Візьміть 550-600 мл охолодженої сметани, вилийте в друшляк на 4 шари марлі та залиште на 30 хвилин стікати. …
  2. Склянку цукру 250 г бажано перетерти на кавомолці в цукрову пудру, інакше збивати доведеться довго.

Сметану використовуйте жирністю не менше 25%. Менш жирна зовсім не зб'ється і буде рідкою. Якщо жирність сметани 25%, то крем можна, можливо додати трохи загусника для вершків. А от сметана вищої жирності збивається чудово до густоти.

Щоб загуснути сметанний крем можна використовувати додаткові інгредієнти. Одні з найдоступніших і найпростіших варіантів – борошно або крохмаль. Введіть у крем трохи борошна і обережно, не більше однієї-двох хвилин збивайте міксером. Крохмаль не потрібно попередньо розбавляти водою – відразу додайте його в основу.