Для цього в шейкер заливається 200-300 мл рідини, засипається протеїновий порошок у кількості 30 г (3 ст. ложки) і ретельно перемішується шляхом збовтування та переміщенням шейкера вгору-вниз кілька разів. Надати коктейлю більш насичений смак можна додаванням до нього меду, какао чи фруктового сиропу.
Білок помістити в сухий невеликий високий ківш. Можна також скористатися склянкою, яка йде в комплекті з блендером. Почати збивати білок на невеликих обертах. Через 30 секунд збільшити швидкість обертів та збити білки в щільну піну.
Багато атлетів мучаться вибором: водою розводити сироватку протеїну чи молоком? Після повного вироблення на тренуванні краще підійде молоко. Декілька чашок молока додадуть у сироватку від 16 г казеїну і більше. Сучасною наукою доведено, що ця комбінація швидше нарощує м'язи, ніж сироватка.